Патонг е идеалното място за туристи, които жадуват не само за почивка на море, но и за нови ярки впечатления и силни емоции. Тук можете да намерите най-голямата селекция от хотели на разумни цени. Тук се намират основните развлекателни центрове на острова, нощни клубове и барове, търговски цен�най добрите хотели пукет нощни клубове и go-go барове, известен като „малката Патая", продължава до ранните часове на сутринта. Плаж Карон. Друг любим плаж на руските туристи е плажът Карон. Карон се намира южно от Патонг, на 50 км от летището. Този плаж е чудесно място за големи групи и семейства с деца. Плажът Карон е вторият по големина плаж на острова, простиращ се на почти 3 км. Плажът ще бъде запомнен със своя бял и необичайно скърцащ пясък. Вечер тук можете да намерите много забавления, но всички затварят преди полунощ. Много ресторанти пускат приятна музика на живо по време на вечеря. Ката Бийч. Заслужава да се подчертае и Ката Бийч, който е разделен на две части: Ката Яй и Ката Ной.

Тяхната ширина не надвишава 10 метра, но на самите носове ниски и тесни скалисти платформи могат да стърчат в морето на десетки метри. На западния бряг на острова бреговата ивица е сравнително редовно редуване на широки и открити заливи и носове. Заливите могат да проникнат в сушата на дълбочина до 5 километра, докато издатините са по-скромни по размер, но често продължават в морето с малки острови. Носовете и малките острови около тях са изградени от кристални скали. В дълбините на заливите има доста широки пясъчни плажове, често ограничени от ниски крайбрежни первази. По бреговете често можете да видите или скалисти издатини с гладки изпъкнали повърхности, или големи заоблени блокове, изолирани от скалната маса. Сред девет реки, като Khlong Bang Yai (пукет тайландски. Островите, разположени в западната част на залива, са съставени от кристални скали с гранитен състав, а островите, разположени в дълбините на залива, са направени от варовик. Това обстоятелство определя широкото разпространение на външния тропически карст, понякога образувайки фантастични пейзажи. Провинция Пукет, на 863 километра южно от Банкок, обхваща площ от приблизително 576 km², като остров Пукет има площ от приблизително 543 km².
amazon.com
Заедно със съседните острови, общата площ на Пукет е 570 квадратни метра. км. Основният остров е дълъг около 50 км и широк около 20 км. Пукет е не само най-големият остров в Тайланд, но и истинско природно съкровище. Около 60 процента от територията му е заета от гори, каучукови плантации и петролни полета. На западния бряг на Пукет има пясъчни плажове. Най-южната точка на Пукет е живописният нос Брахма, който често се посещава от туристи, за да се любуват на залеза. В северната част на острова, сред скалите, се намира природният резерват Khao Phra Thaeo. Той съдържа най-високите точки на острова - върховете Khao Prathiu (384 m), Khao Bang Pae (388 m) и Khao Phara (422 m). Площта на резервата е повече от 20 квадратни метра. км. На северозападния бряг през 1981гОснован е Национален парк Сиринат, обхващащ площ от 90 квадратни километра. км, като две или три от тях (68 кв. км) са морски зони, включително плажът Най Янг. Известен е с факта, че морските костенурки снасят яйцата си в пясъка му.

В старинни реставрирани сгради има магазини, кафенета, ресторанти, салони и къщи за гости. Сред сградите с история са магазинът Nguan Choon Tong, където се продават китайски и пукет тайландски билки от 1917 г., и ресторантът China Inn, който е бил домакин на знатни хора в началото на 19-ти и 20-ти век. Всяка неделя от 17:00 до 20:00 Thalang става изцяло пешеходен, превръщайки се в уличен пазар. Търговците са разположили щандове по средата на пътя, предлагайки на местните и туристите традиционни храни, занаяти и сувенири. На Yaowarat Road, по пътя от търговския комплекс Tesco Lotus към град Пукет, е нощният пазар Chillva Market. Лесно се разпознава благодарение на цветната си фасада. Пазарът отваря в 17:00 и работи до 22:00-23:00 в зависимост от деня от седмицата. Chillva Market е насочен основно към местните жители. За тях няма туристически надценки, така че можете значително да спестите от покупки тук. Тайландска козметика, висококачествени тениски и различни аксесоари се продават евтино. Повече от половината площ на пазара е заета от сергии за храна. Изборът е впечатляващ - всякакви пикантни закуски, морски дарове, кюфтета и колбаси, пържено пиле с кожа, сочни ребра, ориз с манго.

Go Back

Post a Comment
Created using the new Bravenet Siteblocks builder. (Report Abuse)