Преди да бъде унищожен от изригване на връх Пеле, островният град Сен Пиер често е бил наричан „Париж на Малките Антили". Мартиника, разположена в Малките Антили в Карибско море, е това, което е известно като отвъдморски регион на Франция - което означава, че неговите управленски правомощия са същите като на континентална Франция. Част от коя държава е островът днес? Остров Кодиак е най-големият остров в архипелага Кодиак в Аляска и вторият по големина остров в Съединените щати. Тук се намира и най-големият остров в САЩ. Пукет е дълъг само 30 мили, от север на юг, и широк 13 мили, от изток на запад, но все още е най-големият остров в страната на Тайланд. Свързан е с моста Сарасин с провинция Панг Нга в континенталната част на Тайланд. Къде е атолът Бикини? Остров Бикини е част от 23-те острова, които съставляекскурзия пукет ангкор ват атола Бикини, на Маршаловите острови. Между 1946 и 1958 г. Съединените щати взривиха 23 ядрени устройства във въздуха, на сушата и във водите на атола Бикини, по време на което островите Бокониджиен, Аерокойлол и Нам бяха изпарени.

Разположен на 8 градуса северно от екватора, топлият тропически климат на Пукет се смекчава от прохладния източен бриз от ноември до април и от свежите западни мусонни ветрове през летните месеци. Времето в Пукет е добро за гмуркане и каране на дъски почти през цялата година, но е по-добро от ноември до май, с много слънце. Гмуркачите могат да очакват няколко влажни и ветровити дни през май - октомври, но обикновено е доста слънчево. Ниският летен ваканционен сезон всъщност може да бъде чудесно време за гмуркане в Пукет, тъй като намирате по-малко гмуркачи под водата и много по-ниски цени на хотелите. Пукет е най-големият остров в Тайланд и добре известен като дестинация за туризъм и гмуркане. Само на кратък скок със самолет от Банкок, Куала Лумпур или Сингапур и с ежедневни връзки до повечето големи азиатски градове, Пукет е идеално разположен за кратка ваканция за гмуркане в Тайланд или релаксираща почивка. 7 часа, 1 час зад Хонконг, Сингапур и Малайзия.
essayhub.com
Повече от хиляда туристи пристигат на Phi Phi всеки ден. Тази цифра не включва тези, които пристигат с наета моторна лодка или яхта. Phi Phi произвежда около 25 тона (28 къси тона) твърди отпадъци на ден, нараствайки до 40 тона (44 къси тона) през високия сезон и повечето от тези отпадъци напускат остров Phi Phi в океана - необработени; всъщност остров Пи Пи изпуска 83% непречистени отпадъчни води. Всички туристи, пристигащи на острова, плащат такса от 20 бата на кея Ton Sai, за да съдействат за „поддържането на Ko Phi Phi чист". Г-н Pankum Kittithonkun, президент на Административната организация на Ао Нанг (OrBorTor), каза. Лодката изнася около 25 тона боклук от острова дневно, ако времето позволява. Ao Nang OrBorTor плаща 600 000 бата на месец за услугата. По време на високия сезон се използва лодка Ao Nang OrBorTor, за да помогне за транспортирането на излишъка от боклук. Допълнително влошаване на проблемите с отпадъците на Phi Phi е канализацията.

Това е и една от основните причини, поради които туристите не могат да устоят на привличането на острова. Като една от най-харесваните туристически зони, Пукет Тайланд има толкова много да предложи! От неговите перлено бели пясъчни плажове има много морски курорти, от които можете да избирате. От северната до южната част е заобиколен от атрактивни плажове и курорт. Някои от известните плажове са Patong Beach, Kata Noi Beach, Karon Beach, Rawai, Nai Harn Beach, Bang Tao Beach, Kata Beach, Kamala Beach, Bang Tao Beach и много други. Освен ободряващите плажове из целия остров, има много исторически места за посещение като будистки храм и музеи. Има и много забавни водни дейности, които да очаквате с нетърпение, като гмуркане с шнорхел и гмуркане. Невероятна ваканция очаква всеки турист, който планира да прекара почивката си в този перфектен рай. Нощният живот в Пукет също служи като една от туристическите атракции на острова.

Остров Ко Тачай получава смесени отзиви поради по-високата цена за пакетни обиколки, така че избирайте внимателно. Имам много приятели, които описват този остров като „Най-красивия плаж на земята". и „Невероятно гмуркане с шнорхел", но вие преценете. Бил съм само веднъж и открих, че обиколката е на добра цена, а гмуркането с шнорхел (и околните корали) е най-доброто, което съм преживявал. Самата обиколка беше спокойна, приятелска, но много прилежно организирана, което не е често срещано явление за много пукет тайландски туристически пакети. Веднъж на сушата, самият плаж беше зашеметяващ; красива синя вода и най-мекият бял пясък, който ще срещнете. За съжаление няма нощувки (или повече), тъй като пукет тайландските национални паркове са направили тази зона само за еднодневни екскурзии, за да опазят природата. Беше затворен през 2016 г. за известно време, за да се възстанови. Професионални съвети: Вземете таблетки против прилошаване при тежко пътуване с лодка. Също така, помислете дали да не отидете в делничен ден, за да избегнете тълпите, тъй като остров Ко Тачай е много популярен за местните пукет тайландци и туристи.

Go Back

Post a Comment
Created using the new Bravenet Siteblocks builder. (Report Abuse)